Patch it

Idag fick jag ut den sista delen, och den bästa hittills, så nu har jag en för testmakeup och en för slutprov. Det blir lite jobb med att fixa hål, luftbubblor och annat idag, samt att jag ska försöka hinna med pre-paint på både testdelar och min varmskumsdel till slutprovet och även sitta modell för en testmakeup. Så det blir nog en sen kväll här med klassen men det har jag inget emot alls idag :)

A little paint

..and a really gross mouth!

A good piece

Bra start på sista veckan, fick precis ut en helt okej del. Några bubblor och annat som är lätt att laga. En gjutning till, sen så!

I'm making a mermaid..

..what are you up to?

Lazy day

Jag har gjort det till mitt mission idag att göra så lite dom möjligt. Inget ansträngande här inte. Usch eftersom jag fortfarande är så avis på alla lyckliga människor som befinner sig på Gbg horse show den här helgen så njuter jag av LAs bästa, vädret! Sol, sol, sol och jag tänker bli brun, brun, brun, eller åtminstone få bort den mindre smickrande brännande jag har nu! 
My mission today is to do nothing at all, so I'm enjoying LAs finest, the heat. Sunny weather, some music and Cosmopolitan!

Birthday demon

Our birthday girl was the model for the airbrush demo yesterday and look beautiful even as a demon! Happy b-day tomorrow gorgeous!

Saturday morning

Airbrush and Crystal Castles

Då var det fredag igen och bara några timmar kvar till helg. Den här veckan har gått väldigt fort och det är nu bara en vecka kvar till slutprov, hjälp! Har en ny varmskumsdel inne i ugnen som kommer vara redo att plockas ur på måndag morgon då dagens inte riktigt var nån hit. Har även hunnit med lite gelatin som jag ska öppna och kolla innan dagen är slut, spännande. Tills dess har vi en demo i airbrush och lite städjobb och sen tar jag helg. Firar en klasskompis födelsedag så det blir tacos, fest och konsert ikväll!
 

Crack 'em open

Fick en stor reva i den här men var förberedd på att den inte skulle bli bra, däremot är texturen och fjällen grymma!

Molds

Tillbaka i skolan och redo för att gjuta varmskum!

Lion King

Time to get rid of this stubborn cold!

It's not fair

Just nu är jag himla avundsjuk på alla som uar påväg till Göteborg för att se Göteborg Horse Show och Värlsdcupen i hoppning, jag vill också jue! Istället ligger jag sjuk i min säng, dricker te och ser på Criminal Minds. Och det spelar ingen roll ifall man bor i Stockholm eller Los Angeles, lika tråkigt att vara sjuk även om man befinner sig på andra sidan jorden. Jepp, jag tycker lite synd om min själv! 
Igår gjorde jag bort två dagars jobb för att kunna vara hemma idag med gott samvete och försöka bli av med den här förkylningen. Båda formar klara och reda föra att börja gjutas varmskum i imorgon, helt klart värt det att jobba lite extra för det. Jag vill ha ut två fina omgångar med delar den här veckan för att vara redo för nästa vecka då det är dags för pre paint, testmakeup och slutprov.
 
Och sen åker jag hem till Sverige en sväng och kanske får hälsa på den här snygga killen!

Hang in there

Det är sådär att inleda näst sista veckan i Special FX med en envis förkylning, lägg till härliga allergier och en massa jobb så blir det en bra kombination.. "Bli frisk, bli frisk, bli frisk!" Den här veckan är väldigt viktig för slutresultatet, att lägga tid på att göra riktigt snygga och bra formar lönar sig. Inte det roligaste jobbet men när man gjort det några gånger blir det nästan lite meditativt. Bara att jobba på och dricka en massa te och gröna smoothies för att bli frisk till helgen då det väntar en massa roligheter! 
Starting this week with a cold, allergies and a lot of work. We're finishing our molds this week and I've also got some fun things coming up this weekend so I'm drinking lots of tea and green smoothies to get well!
 
Förra torsdagen stannade de flesta kvar efter skolan, hade knytkalas och jobbade på våra skulpturer, så mysigt!
Pics from last thursday when we all stayed late to finish our sculptures, great night!
 
 

And then there was two

Jag är inte ens själv riktigt säker på hur det här ska fungera men vi ska gjuta olika delar i olika material, så långt har jag listat ut. Så nu sitter jag här med snart två färdiga lifecasts inkl skulptur och tanken är att vi ska vara klara att börja med våra formar imorgon.
 

A very bloody friday

Så vi hade blood demo igår och gick igenom olika sätt att, skära halsen av, skjuta och i övrig döda folk på film. Mycket görs ju med digitala effekter numera då det är lite omständigt med fejkblod, och väldigt kletigt, men det är ju så mycket roligare att få göra det "på riktigt". I slutet på dagen var vi ett gäng frivilla totalt nerkletade med blod och väldigt glada!
 
Blood demo yesterday, so much fun!
 
 

Rawr

Blood demo

This is what we're doing tomorrow (friday), so excited!!
 
 

I think..

..she's done!

No worries

Och så har plötsligt halva min tid här i Los Angeles gått, varför går tiden så fort när man har roligt?
Först var jag rätt irriterad över att inte kunna stanna på mitt visum men sen insåg jag att jag inte kan göra nåt åt saken. Så istället har jag lyssnat Disneymusik och sjungit Hakuna Matata för mig själv. För även om LA är underbart så är Stockholm hemma!
 
Why does time go by so quickly when your having fun?
At first a was kind of irritated about the rules for my visa, but i realized that there's nothing I can do about it. So I've been listening to Disney music and singing Hakuna Matata, 'cause although LA is wonderful, Stockholm is home!
 
 

Stupid rules!

Note to self: Do your research!
Här har jag gått och trott att sålänge man har visum är allt lugnt. Men inte då, fick bekräftat imorse att efter skolans slut har man 30 dagar på sig att ta sig ut ur USA. Och helt plötsligt måste jag flytta hem redan i sommar! Bara några månader kvar i LA alltså, lika bra att njuta fullt ut av det. Och fortsätta skulptera tänder :)

Good morning

Jag ska springa iväg till skolan alldeles strax och få lite saker gjorda innan första lektionen. Har lite textur att pyssla med som vanligt. Sen fick jag höra en sak igår som jag hoppas inte stämmer, vilket ska utredas idag ifall jag kan hitta en person som vet svaret på frågan. Kan ju alltid bli lite spännande!
Slänger in en liten bild på min snart färdiga skulptur, sneakpeak!
 
I'm off to school for som more sculpting and class. Heard something yesterday that affects me a lot so today I gotta find the right answers of the question, that could be interesting. Here's a little pic of my nearly finished sculpture, enjoy!
 
 

Casting teeth

New week

Det är tydligen måndag idag, även om det inte känns så när man jobbat hela helgen. Jag har tillbringat heela dagen på skolan, var där tidigt imorse och stannade efter lektionens slut för att fortsätta skulptera. Efter många om och men och en del blod, svett och tårar så har det äntligen lossnat för mig och det börjar närma sig slutet nu. Idag avr vår sista dag med tid för att skulptera under skoltid så det kommer bli tidiga mornar och sena kvällar resten av veckan. Och troligtvis kommer det fortsätta så fram tills slutproven. Tre veckor kvar nu, tre veckor till slutprov, lov och en resa hem till Stockholm. Nedräkningen har börjat!
Apparently it's monday and I've been in school the whole day with my sculpture. Iv'e finally solved some of the problems I've had and I can now see the end of it. It's gonna be early mornings and late nights these three remaining weeks until our finals though, so much to do. But it's only three weeks until then, and three weeks until the break and my trip to Stockholm, I'm counting down!
 
Some King Kong for you fron Monsterpalooza Museum
 

The museum @ Monsterpalooza

Inspiration

More monsters

Då var den här helt galna helgen över och jag är tacksam över att få gå tillbaka till skolan imorgon. Fylld av inspiration och peppad att ta tag i mitt eget monster imorgon. Det har verkligen varit en fantastisk helg och jag är jätteglad över chansen att få vara med och se allt!
 
 
Makeups by very talanted CMS graduates

Last day with the monsters

Early, too early.. Last day of monsterpalooza, let's do this!

Big monsters and little monsters

A monstruos weekend

Monsterpalooza hela helgen, så intressant och inspirerande!
Har det toppen men lite slitigt, det tar på att gå och stå hela dagarna. Självklart är det värt varje sekund att få vara där och se alla demos och träffa alla otroligt duktiga artister. Jag åkte direkt från skolan igår och kom hem efter midnatt, sova några timmar och sen iväg imorse. Jag njuter av en timmes lugn och ro här hemma nu och sen blir det sängen, imorgon kör vi igen!
 
 

Monsterpalooza

Försöker få igång mon dator som bestämt sig för att inte starta så att jag kan lägga upp alla bilder från helgen! Har så roligt på monstermässan!

Starfish

Working late at school, dinner with Jess is the one thing keeping me up right now.. And yeah, I'm making a starfish!

Little mermaid

Försöker få min sjöjungfru ur huvudet ett par timmar och tänka på annat men det går dåligt. Funderar på textur, detaljer och färger, googlar bilder på fiskar och annan inspiration. Och har lite panik över att jag inte ens börjat med kostymen än. Om mindre än fyra veckor SKA jag ha en färdig, grym makeup att visa upp!
Insåg också att det är mindre än fyra veckor kvar till ledighet och resa till Sverige. Ska bli skönt att komma hem och minst lika trevligt att åka tillbaka hit. Men innan dess är det mycket roligt som händer, Monsterpalooza i helgen bland annat.
 
Trying to get this mermaid out of my head but it aint working, I'm still trying to figure out texture, details ant paint scheme. Been googeling fishes and mermaids and gotten a small panic attack when I realized that I haven't even started with the costume. But in less then four week I will have a finished and great makeup!
I also realized that it's less then four weeks until break and my trip home to Sweden. Looking forward to getting home and to be going back here. And it's lots of fun stuff happening before that too, like Monsterpalooza this weekend.
 

Ready for details!

Effective work today, got all the shapes done and I'm ready for detailing tomorrow. Still looks a bit masculine to me, especially in this pic but I'm hoping to change that with details and a nice paint job!

Working on some shapes

Fishy, fishy

Har suttit med skulptering hela dagen och fått dit ungefär den form jag vill ha. Gäller att jobba snabbt, det märks att tidspressen är stor just nu. Har några små problem som jag behöver åtgärda, bland annat måste jag få till lite mer feminina drag i ansiktet på min lilla sjöjungfru. Så nu sitter jag och gör research på "pretty fishlips" som min lärare så fint kallade det. 
Sen ska jag koppla bort plugget ett tag, ta en powerwalk och färga lite hår. Det gäller att ta vara på den lediga tid man kan hitta för att inte bli totalt snurrig i huvudet.
 

Hey ho, let's go!

It's windy in LA

Här blåser man nästan bort idag! Helt galet vad det blåser, även om det är välkommen omväxling i ett annars ganska jämnt väder. Jag hörde att det snöar hemma i Sverige och kan tycka att jag haft en ganska skön helg när jag strosat runt i sommarklänning och njutit av solen. Igår roade jag mig med att gå runt på Farmers Market och kolla på människor som shoppade på The Grove. Sen vart det söndagsbio, sista filmen på söndagen är bäst då det aldrig är fullt. Såg Trace och var glad över att jag inte tappat förmågan att uppskatta film trots att man vet hur alla effekter görs. Riktigt bra film så SE DEN!
 

Putting your imagination on paper

Har haft en ganska normal dag på CMS, om man nu kan ha det, och fixat till min life cast så den är färdig för skulptering imorgon. Hamnat i bästa klassen trots att dem splittrade vår förra, bestämt modell och fått godkänt på min idé. Fick även en del värdefulla tips för att förbättra min design och kan bara vara otroligt tacksam för att vi har så grymma lärare. Wiee, vad kul det här ska bli!
Så min design är till hälften beauty och hälften bloody, ville få med båda delar av det jag utbildar mig inom. Tillsammans blir det en sjöjungfru inspirerad av myten om att sjöjungfrur egentligen är ondskefulla varelser, sin skönhet till trots. Tror det kan bli rätt så intressant att göra, ska bli roligt att äntligen få gå all in.
Här är en första skiss jag gjorde på en halvtimme, tror att det får bli en kurs i teckning efter det här!

Four weeks is barely enough

Idag går startskottet för specialeffektskursen och jag känner mig redan efter i schemat. Det gäller att ha hela designen och konceptet klart till imorgon, och här sitter jag med några få skisser. Inte räcker det att ha allt klart i huvudet, om man nu hade haft det, utan det ska ner på papper också. 
Att göra en makeup av det slag som vi ska ge oss in på är tidskrävande. Det ligger mycket mer jobb bakom varje monster på filmduken än vad man kan tro. Och självklart sker allting under tidspress för tid är pengar. Jag och resten av min klass kommer ha fyra hela veckor på oss vilket kan verka mycket, men under den tiden ska vi hinna med en hel del:
-färdigställa koncept och design, ha skisser och färgschema klara.
-skulptera, inte bara ansikte utan även huvud, armar, hals etc beroende på vilken design man valt.
-gjuta x antal delar för både testmakeup och slutprovet.
-prepaint på så mycket som möjligt.
-designa kostym och attribut till sin karaktär.
-göra testmakeup.
-slutprov och fotografering.
Nu kändes inte fyra veckor som särskilt lång tid längre...
Men jag ser fram emot sena kvällar med skapande och problemlösande!
 
Filmer som Pan's Labyrinth, Narnia, Harry Potter, Lord of the Rings m. fl. innehåller alla väldigt många inspirerande specialeffektsmakeuper.
 
Nu ska jag ta mina skisser ochs pringa till skolan!
 

Sometimes we all need a little magic

Special fx

Sitter och skissar på min idé till nästa kurs, lyssnar på klassisk musik och googlar inspiration...
 
 
 

John Masters Organics

Det är vår!
Eller ja, nästan sommar här. Så härligt väder, man vill bara vara ute. Jag har njutit av solen och jobbat på brännan hela dagen, sprungit lite ärenden, utforskat nya områden. Passade på att plocka upp en beställning med saker som jag ska ta med mig när jag åker hem om en månad och köpte lite saker till mig själv såklart. Hittade en butik bara tio minuter bort som hade John Masters produkter till ett mycket bättre pris än hemma.
Super hudvård och hårvård!
 
 

Mornin'

Vi var ute och bowlade och spelade biljard igår, så roligt!
Nu ska jag njuta av solen och två dagar helt utan planer innan vi kör igång med special fx-kursen.

Todays makeup

Elin goes Amanda Lepore, it's a whole new me!

Bad Santa

Had so much fun with the makeups after todays finals! Here's my wonderfull classmates Julia, as mrs Santa Claus and Courtney, as one of the dwarfs from The Hobbit with makeup by talanted Luis!
 

Mrs Santa Claus

 
 

Prosthetic Finals

Slutprovet  är över och jag känner för att krascha på min säng en stund. Att stå upp och applicera hela dagarna tär på fötterna, haha!
Men det har gått jättebra idag. Fick ut en så fin varmskumsdel med riktigt bra och tunna kanter vilket gör mycket för hela makeupen. Känner mig riktigt nöjd med min prestation, helst med tanke på att det faktiskt är första gången vi gör det här. Min idé med att göra mrs Santa Claus känns som ett bra val, en ganska enkel appliance som gav mycket tid för att göra ett fint paint job och jobba på detaljerna. Och visst blev hon söt?
 
 
 

Practice Day

Testmakeup

Matkoma!
Det blev en alldeles för stor middag med tjejerna efter skolan idag. Kändes som en bra idé då vi fick dra över länge på tiden och var så hungriga men resten av kvällen kommer gå åt till återhämtning, waste of time.
 
Satt modell för en testmakeup idag, en klasskompis ska göra om mig till Amanda Lepore på fredag. Jag har nog aldirg varit med om en så "over the top" förvandling men roligt har vi i alla fall!
 
 

Evil Dead

Innan första lektionen, under lunchen samt efter skolan roade vi oss med att kolla på Behind the Scenes från filmer som Planet of the Apes och Evil Dead 2, filmer som blivit uppmärksammade för makeup och specialeffekter. Jag måste erkänna att jag faktiskt inte sett någon av dem och blev lite sugen, helst nu när det kommer ut en re-make av Evil Dead på fredag. Däremot är jag inte helt säker på att jag skulle våga se den, bara trailern ger mig rysningar!
 
 

Last Week in Prostethics

Jag förstår inte riktigt vart tiden tar vägen, vi är redan inne på sista veckan med prostethics och min åttonde vecka här i Los Angeles. Den här veckan kommer vara stressig, helst med tanke på att jag har mitt slutprov redan på torsdag. Men jag fick ut en perfekt appliance tidigare idag så nu kan allt fokus gå till att jobba på insminkning och testmakeup de kommande två dagarna. 
Sen ska jag njuta av att vara klar med den här kursen och börja fundera på vad man ska hitta på i Special FX...
 
Har lekt med pros-aid transfers idag också, sminkat in delarna som vi skulpterade för några veckor sedan. Med lite träning är det här ett perfekt sätt att snabbt få på skador och andra lösa delar som är superlätta att sminka in och sedan vattenresistenta, t.ex. användes de mycket i filmen Passion of a Christ.
Så jag roade mig med att ge Andy ett kulhål i pannan och fick armen
uppskuren som hämnd, en helt vanlig dag på CMS!
 

It came out good!

Game of Thrones

En stor fördel med att bo i USA och ha cabeltv är alla bra serier. Ikväll har jag en säsongspremiär av Game of Thrones att se fram emot. Perfekt sätt av avsluta en skön helg på! 
Thank's and good night!
 
 

Happy Easter

Specialdesignat påskägg till mig, från mig och ett litet ägg från managern, dem är så söta här där jag bor och ger oss presenter på alla högtider som valentine's och påsk.
Nu ska jag hugga in på min Lindt choklad, Happy Easter everyone!