Photo lightning class

With guest teacher Mike Spatola!

Art Class

Vi bytte makeupen mot pennor och wolf paint (vattenfärg) idag och har lektion i teckning. Trodde inte jag skulle behöva utsätta mig själv för det här på en makeupskola, jag som inte målat seriöst sen högstadiet och inte kan teckna för fem öre! Men det var riktigt kul, såhär långt har jag hunnit innan lunch:

 

Favorite

Details

Idag har vi gått igenom detaljer som bryn, eyeliner och perfekta läppar och även en del hur man preppar huden etc. Lite basic saker men det är kul att komma igång!

First day of ABL

Det var så kul att komma tillbaka till skolan idag och träffa alla vänner, även om det bara var tre veckor så har jag nog ändå saknat det lite. Vi har haft teori hela dagen, gått igenom upplägget för kursen sant en massa info om industrin, agenturer, kända fotografer/makeupartister/modeller etc, etc. Lång dag med en massa info helt enkelt så nu ska det bli roligt att få sätta igång med själva makeupen imorgon.
Att ta sig till och från skolan vilket jag trodde skulle bli ett problem visade dig funka helt okej, förutom att det tog mig ca 2 h hem pga sen buss och mycket trafik. Men man lär sig nog ganska snabbt vilka bussar som går fortast. Väl här hemma har jag passat på att kolla in gymmet, är inte jätteimponerad men det är helt klart funktionsdugligt. Så nu har jag bara förberedelser inför morgondagens lektion att göra ikväll. Trodde aldrig jag skulle säga det här men sjukt vad kul det ska bli att göra klassiska beautymakeuper och high fashion igen. Bilden nedan kommer användas som inspiration minst en gång, så fin!

And we meet again

Stuff!

Har man ingen bil så hyr man en town car. Det gjorde iallafall jag för att hämta upp alla mina saker som en snäll klasskompis haft hemma hos sig. Och nog är det nåt speciellt med att åka town car, man känner sig lite som en filmstjärna. Väldigt effektivt var det så nu sitter jag och packar ihop inför morgondagens lektion. Frågan är bara, hyr mycket smink ryms i en väska?

Memorial Day

Idag är vi alla lediga från skolan då det är memorial day, vilket känns ganska skönt då det gav mig en extra dag att bli av med jetlagen. Jag började dagen med en två timmar lång promenad för att se mig runt, kolla upp vilka affärer som finns i närheten och hur bussarna går. Upptäckte också att Warner Bro's studio ligger bara tio minuter härifrån och tjugo minuter åt andra hållet finns Universal City. Hela området är fullt med olika studios, produktionsbolag och liknande, samt en och annan ödla som ligger och solar på trottoaren :)

Att handla mat..

..kan bli ett helt projekt i den här staden när man står utan bil och inte lärt sig hur bussarna går än. Så det är ungefär vad jag ägnat mig åt idag, plus att komma iordning i lägenheten samt Skypa hem till Sverige. Den lilla shoppingrundan gav mig i alla fall en lång promenad ner till Studio city och en överblick över mitt nya neighborhood. Att byta Koreatown mot Burbank var ett smart drag känns det som, om inte annat så är utsikten bättre här!

Zombie

Känner mig smått knäckt efter resan igår och alldeles för lite sömn inatt men ändå rätt så nöjd med att vara tillbaka i Los Angeles. Jag har haft lite strul med internet men nu verkar det fungera så jag sitter som bäst och kollar upp kartor och vad som finns i närheten. Tänkte ta en sväng runt i området och åka och handla senare idag, och som vanligt inser man hur opraktiskt det är vara utan bil de första dagarna på ett nytt ställe. Men det är bara att hoppa på en buss och se vart man hamnar!
Själva lägenheten har jag redan förälskat mig i, så mysig och fin. Och Oakwood är som en egen liten community, väldigt stort och här finns det mesta man kan behöva. Jag gick runt här imorse när jag ändå inte kunde sova och hittade både gymmen, poolen, matbutiken och dry cleanern. Det känns väldigt lugnt och rofyllt här och kommer nog inte bli några problem att trivas!

På vift igen

Då var man på resande fot igen, befinner mig på Heathrow just nu. Det var riktigt sorgligt att lämna Stockholm imorse men samtidigt känna det så roligt att åka tillbaka till LA, lite blandade känslor när man stiger i taxin kan man ju säga. Jag är så tacksam över att ha fått tillbringa sista dagarna i Sverige med mina loved ones och kan nu komma tillbaka till skolan med lite ny energi. Redo att ta sig an de utmaningar som väntar!
Innan jag hoppar på nästa flight så är det en del tid att slå ihjäl här, och sen en lååång flygning till LAX. Vi höres imorgon bitti nån gång när jag kommit fram!

Oakwood

Här sitter jag i en mysig soffa i det stora huset ute i skärgården och förbereder allt inför flytten till Burbank. Nu när jag åker tillbaka till LA på lördag flyttar jag in i en ny lägenhet i ett bättre område och med lite mer lyx. Vad sägs om swimmingpool, gym och tennisbana? Jag tyckte det lät väldigt trevligt! Och pool kommer vara ett måste för att ta sig igenom sommarmånaderna med värmen, finns risk för att smälta till en liten pöl annars. Det ska bli trevligt att flytta till ett nytt område också, helst då det i Burbank finns många filmstudios och annat roligt. Så även om jag inte vill lämna Sverige så blir det kul att komma tillbaka till LA!
Lite mer pappersarbete sen ska jag fortsätta med min nya bok. Fördelen med Sveriges ibland regniga väder är att man har en bra ursäkt att sitta inne och läsa ;)

Vi ba' mys

Drog till Uppsala igår för att hänga lite med min soulmate ute på landet och grilla i värmen. Att kunna sitta på balkongen och fika och kolla på hästarna som betar utanför är ju inte tråkigt, jag vill också! Sedan blev det vidare ännu längre ut på landet för att hälsa på min lilla häst. Han har blivit så stor och ser så fin ut, jag längtar verkligen tills efter jul när han ska få komma hem igen. Man blir ju inte dåligt sugen på att rida när man äger en sån snygging!

Coco Mademoiselle

Ibland får man vara mainstream och köpa en av de mest sålda parfymerna, bara för att den luktar så himla gott! Parfymnörden här håller på att återskapa samlingen efter att jag gav bort det mesta innan jag flyttade till USA och Chanels Coco Mademoiselle, Eau de Parfum är den senast tillkomna godbiten.

Great times

Nu är vi hemma igen efter en helt underbar helg i skärgården med toppensällskap och god mat. Jag är så tacksam över mina underbara vänner som planerat och förberett det här så bra! Att bara få umgås och ha roligt med sina närmsta var precis vad jag behövde för att återfå energin innan skolan börjar igen, det är såhär man inser hur otroligt bra livet är. Och så passar det väl ännu bättre att kunna avsluta helgen med att säga grattis till Sverige och VM-guldet!!

Mys

Lång frukost, kubbspel, musik och härligt väder!

Mitt härliga gäng!

Grundlurad!

Jag har blivit totalt grundlurad! Det som skulle bli en lugn helg ute i skärgården med pojkvännen visade sig vara en riktig överraskning! En sedan länge planerad festlig helg med alla mina närmsta underbara vänner och jag har inte haft en aning. Så mysigt att umgås med alla som jag saknat under mina månader i LA, äta mat, grilla marshmallows, spela fotboll och dricka öl. Jag har verkligen världens härligaste vänner och speciellt världens bästa pojkvän som planerat allt det här och lyckats hålla det hemligt, ni är grymma!!

Friday night

Livet blir nog inte bättre än såhär! Tillbringat dagen och kvällen med mina bästa tjejer, vi bjuder på't!!

Getting excited

One week left until ABL, Advanced Beauty Lab!!
Även om jag inte vill åka från Stockholm ser jag verkligen fram emot nästa kurs på Cinema Makeup School. Det var alldeles för längesen jag gjorde några vettiga beauty makeuper, på sig själv räknas inte, och jag längtar efter att få jobba med färg och form igen.
Bilder från förra årets kallaste plåtning med fotograf Jeanett Nilsson
 

Green and smooth

Fredagsmorgon..(eller kanske förmiddag är mer passande) 
Jag passar på att ge huden en liten ekologisk kick så man känner sig riktigt sommarfräsch efter en lång sovmorgon!
Burt's Bees Radiance Body Lotion - Ger mjuk och skimrande hud
Nvey Eco Delicat Facial Cleanser - Perfekt för känslig hud
Nvey Eco Forte Facial Scrub - Grymmaste ansiktskrubben, även den för känslig hud
John Masters Organics Moroccan Clay Mask - Min favorit ansiktsmask
John Masters Organics Pomegranate Facial Oil - No explanation needed!
 

Bland snurrande jul och höga höjder

Sommar, Stockholm, Gröna Lund, Ansiktet!

Simply the best

Är ute på en sista promenad med Jasper innan jag tar tåget hem till Stockholm i eftermiddag. Kommer sakna den här grabben så otroligt mycket, trots att han är otroligt irriterande ibland så är han ändå världens bästa vovve. Det är svårt att inte älska nån som alltid är glad att se dig, oavsett om du vart borta tre månader eller tre minuter!

Ett litet hundpaket

Raw reading

Jag sitter och läser i en Raw Food bok som jag hittade här och det är så sjukt intressant. Vissa saker önskar man ju nästan att man inte visste om, det börjar krypa lite smått i kroppen. Men samtidigt känns det som en väldigt bra kunskap och jag är nu, igen, otroligt sugen på att testa. Och ska man göra det så finns det väl inget bättre tillfäle än när man bor i Los Angeles, mekkat för hälsosam mat!
 
 

Planeringstid

Och så var det dags att börja planera igen, växa upp och kanske ta tag i sitt liv lite. Nog för att jag är ledig och ska tillbaka till skolan sen men det vore bra att ha nånstans att börja när man landar i Sverige igen i sommar. Att bygga upp en karriär som frilansande, oavsett vilket yrka man väljer, tar tid. Ibland väldigt lång tid, och så lite flyt såklart. Jag har själv länge funderat på det här med agenturer, ifall det är värt nåt eller om det är bättre att vara helt egen. Men slutsatsen blev nu att man kan alltid försöka, därför mottages tips på bra agenturer tacksamt!
Annars så känner jag inte för att inrikta mig på något speciellt just nu, att kunna göra allt har varit mitt mål och kommer nog även vara min styrka. Och som man säger, omväxling förnöjer. Därfor ska det bli väldigt roligt att få göra tre veckors fördjupning i beauty härnäst, samt lite plåtningar vilket var väldigt länge sen nu!
 

Just chillin' in the sun

Det här är ungefär allt jag gör om dagarna just nu. Njuter av vädret, känns ju bra när man nyss kommit hem från 30 graders värme. Sverige FTW!!
 

Morgonprommis

Raw food

Söndagskväll, myskväll hos syster på landet. Vi, eller rättare sagt min duktiga syster, har gjort raw food lakritsbollar som jag ser fram emot att få smaska i mig. Gott och nyttigt, kan det bli bättre? Jag känner mig som en riktigt livsnjutare just nu som bara blir bortskämd och har det bra under några veckor här. Inte alls helt fel men kanske är det dags att börja med lite ny planering inför kommande tider. Imorgon är måndag, ny dag och ny vecka, perfekt för en liten nystart helt enkelt!
Den här snyggingen hittade jag på Skansen, funderade på om han/hon skulle få följa med mig hem.. tror vi hade kommit utmärkt överens, vi påminner ju lite om varandra!
 

Home is were your heart is

Nu har jag precis lämnat av pojkvännen på tågstationen, själv stannar jag kvar några dagar till här i Norrland för att umgås med familjen. Det är så skönt att vara hemma i Sverige, t.o.m den "stora metropolen" övik slår Los Angeles just nu. I alla fall för ett litet tag, sen blir det Stockholm igen.
Sen hittar man saker som man saknat som man inte tänkte på innan. Förutom familjen och vännerna såklart. Att kunna ta upp telefonen och ringa utan att behöva tänka på varken tidsskillnad eller ifall man har wifi, känns som en lyx. Att få sätta sig bakom ratten och köra bil är hur kul som helst även om man bara ska åka och handla mat och att kunna ta sig överallt, inte behöva tänka på hur och när man ska ta sig hem ifall man varit ut och många andra småsaker uppskattas så mycket mer just nu!
Ja det är nog sant att inget är bättre än hemma!

Into the wild

Jasper

Nu är jag hemma i de norrländska skogarna och har världens bästa sällskap! Snacka om miljöombyte, här är det lugn och tystnad som gäller. Mysiga hemmakvällar och långa skogspromenader (kontaktannons nästa?!)

All play and no sleep

Efter en heldag bland djuren på Skansen fann jag mig själv på konsert igår kväll. Meshuggah på Cirkus närmare bestämt, vilket alltid är trevligt. Jetlagad och lagomt med bomull i huvudet efter fyra timmars sömn, då känns det skönt att kliva upp omänskligt tidigt. Norrland, here we come!!

At the zoo

Kvalitetstid med familjen!

Stockholm

Så glad över att vara hemma! Efter att ha blivit försenade från LAX och fått springa genom Heathrow landade jag på svensk mark igår kväll. Lite sliten efter resan men väldigt lycklig. Och nu har jag redan hunnit bli ordentligt bortskämd, träffat några av de bästa människorna på jorden och njutit av att vara tillbaka i Stockholm. Årets första mjukglass i solen, kan inte bli bättre!

LAX

Sitter på LAX och är smått uttråkad. Flyget är försenat och då jag var här i väldigt god tid bara för att jag är så rädd att nåt ska gå fel så har jag en massa tid att slå ihjäl. Som tur var blev jag bjuden på lunch innan min skjuts släppte av mig här, kanske den godaste mexikanska mat jag någonsin ätit. Annars hade jag vart både uttråkad och hungrig. Flygplatsen här är inte särskilt underhållande, inte ens några butiker att gå i, så det ska bli skönt att kliva på flyget. Virgin Atlantics hade väldigt bra utbud på film och musik förra gången så jag hoppas på samma tur idag. Elva timmars flygning innan mellanlandning på Heathrow, där ska jag försöka hinna kolla in duty free'n!

Bye, bye big city

Har haft en underbar sista dag här i L.A. med besök från Sverige! Så roligt, och det är verkligen uppskattat att få ha en helt "normal" dag utan att behöva anstränga huvudet med att hålla igång engelskan. Ja, jag saknar mitt språk nästan lika mycket som jag saknar mina vänner. Men imorgon åker jag hem, väska är typ packad och klar och jag är taggad. 15 timmar flyg, lövely!
 
 

I've met some great people here

I fredags då vi hade finals i SpecielFX så hade vi även lite kändisbesök. Makeupartisten Ve Neill som verkligen är en stor inspiration för mig kom förbi en sväng. Jag var väldigt trött efter att ha genomfört provet, lite smått starstrucked och allmänt virrig och hann bara prata en kort stund med henne. Men fick ett väldigt bra intryck och hoppas jag får äran att träffa henne igen under lite andra omständigheter!
 

Sketchers

Idag försöker jag packa och städa men det går rätt dåligt. Vädret är varmt och härligt och jag är lite för lat för att göra annat än att ligga ute i solen, promenera i mina rosa Sketchers och se på film när det blir för varmt ute. Helt klart en passande dag att inte göra nåt på, helt utan dåligt samvete!

Mermaid photos

Världens största tack till alla på Cinema Makup School, min underbara klass och speciellt min modell Tatum! 
A big thank you to everyone at Cinema Makeup School, my wonderful classmates and my model Tatum!
 
 

In the end

 
Och så var det slut! Sista dagen med specialeffekter avklarad, provet gjort, betygen satta, allt klart. Och det känns nästan lite sorgligt att allt vi jobbat med nu är avklarat. Trots att man varit less och frustrerad ibland, eller ganska ofta, så är det ju ändå så fantastiskt, galet roligt att man aldrig vill sluta!
Nu väntar några lediga dagar här i Los Angeles med packning och kanske lite återhämtning och sen flyger jag hem till Sverige några veckor.
 
Oh, and here she is!
 

Preparations

Sjukt galet väder här idag, ca 35 grader varmt! Jag vet inte hur jag ska överleva sommaren här, komemr smälta till en liten pöl. Tur att jag flyttar till nytt boende när jag kommer tillbaka efter lovet och det lutar mot en fin lägenhet med både gym och stor swimmimgpool. Får mer info om det imorgon så håll tummarna för mig!
Idag har varit näst sista dagen i sfx kursen och jag har suttit modell för en klasskompis som ni såg tidigare. Jag ska låna bilder på det så snart som möjlogt, resultatet blev riktigt grymt! Imorgon är det min tur att göra slutprov och jag har förberett så mycket som möjligt. Känner mig rätt så nervös, helst då vi kanske kommer få en mycket speciell gäst imorgon. Vill att min lilla sjöjungfru ska bli så bra som möjligt! 
Det är helt klart intensiva dagar nu och energin börjar ta slut. Jag har precis börjat packa inför flytten samtidigt som jag håller på och tillverkar saker för provet, det är helt klart ett bombnedslag i lägenheten. Ska bli skönt att åka hem!
 
Blue building, my schoooooool!
 

Work in progress

Sneakpeak från testmakeupen

Ocean blue

Testar mitt färgschema, det funkar bra att jobba med ögonskuggor för att få till snygga övergångar, skiftningar och skimmer!

https://cdn1.cdnme.se/4069560/6-3/pic_51813fa6e087c3198e97c4b0.jpg" class="image">

Mermaid hair