Sephora

Tog en sväng inne på Sephora igår, mycket nya märken och spännande produkter man vill testa. Den här gången blev det ett nytt penselset för privat bruk samt en BB-cream från Too Faced. Jag kände att det var dags att byta ut mina egna penslar och borstar, man är så duktig på att uppdatera och hålla efter det man har i jobbet men när det kommer till egna grejer är jag lite för slarvig. BB-creamen är nåt nytt för mig då denna är i kakform istället för flytande, jag hoppas på att den ska fungera bra när man fått lite mer färg.
 
 
 

Chestnuts rosting on an open fire

Var iväg och sprang lite ärenden efter skolan, bland annat till slutprovet nästa vecka. Då jag har en julinspirerad karaktär behövde jag lite saker till den, och självklart finns det en butik här där det är jul året om.
Galet men faktiskt lite mysigt!
 
Only in Los Angeles, haha!
 

Friday, friday!

Jag skulle kunna sova i ett dygn, minst! Behöver verkligen den här helgen för återhämtning, det börjar slita på kropp och psyke att hålla det här tempot. Som tur är har jag inga på att göra nåt annat än njuta av solen de närmsta dagarna, plus ett litet äventyr för att pigga upp!
 
Jag öppnade andra gjutningen idag och den såg mycket bättre ut. Fortfarande lite luftbubblor men ingen total kollaps eller större katastrof, kanske kan nästa bli användbar. Sen har vi ägnat dagen till applikation av först slip latex delar och sedan varmskums blenders. Jag latade mig och satt modell hela eftermiddagen och fick ögonbrynen övertäckta, tycker 20-talsbryn är en stil att satsa på hädanefter!
 
Inte helt perfekt men det tar sig!
 
Kanske den bästa bild som någonsin tagits på mig, helt fantastisk!
 
 

My first foam latex piece

Har haft problem med internet hela dagen men nu verkar det funka!

Idag öppnade vi formarna för att ta ut de första varmskumsdelarna, dom var totalt kollapsade!
Ingen större fara då vi ska hålla på och gjuta delar resten av veckan och eventuellt nästa vecka med. Mest av allt beror kollapsen på att molden fortfarande är för fuktig och behöver torka mer, sen hjälper det väl inte precis till att man inte är expert än. Jag hoppas på ett bättre resultat imorgon!

En liten skattkammare

Hittade en liten skattkammare bara några minuters promenad hemifrån, nämligen en skönhetsbutik med allt möjligt roligt. Välkända märken blandat med asiatiska produkter jag aldrig sett förut, hittade t.o.m. doftar som utgått ur sortimentet i Sverige. Jag håller verkligen på att bli en skönhetsjunkie här men det är ju så roligt!

Running foam

Första försöker att få till våra prostethics idag, jag satsar på total katastrof! Men molden blev bra vilket är positivt :)

Tuesday

Moldmaking på skolan idag, kul men lite stressande.. behövde komma ut och se nåt annat efteråt så det fick bli en powerwalk mot Downtown där jag aldrig varit förut. Ibland behövs lite omväxling, se nåt nytt helt enkelt. Ska tillbringa kvällen med att försöka få ordning på mitt hår och se finalen av Face Off.
 
Lots of love from sunny Cali!
 

Dream Big

För ganska precist ett år sedan satt jag på Makeupstudion Education i Stockholm och diskuterade skolor med min lärare, då med siktet inställt på studier i just Stockholm. Idag känner jag mig rätt så hemma här i Los Angeles och pluggar ett program som inte kan jämföras med vad Sverige har att erbjuda. Det tog tid ochkraft att ta sig hit men jag är otroligt lyckligt lottad som får göra något jag älskar och kanske kunna ha möjligheten att kunn försörja mig på det i framtiden. Så dagens lärdom måste vara att våga drömma, siktar man mot stjärnorna så hamnar man i alla fall i himlen!
 
Bild från google

Good morning USA...

...I got a feeling that it's gonna be a wonderful day!
 
Ah, American Dad, you just gotta love!
Jag har tagit mig ur sängen tidigt och ska snart iväg för att möta upp vänner och äta frukost innan skolan börjar. Ikväll är det final på Face Off också, väldigt spännande med tanke på att vi har två personer från CMS  finalen!
 

Berry dream

En av de bästa sakerna med att bo i Californien är att det alltid är säsong för frukt och bär.
Mums för måndagskvällen!
 
 

Ready for molding

If someone tells me to "smooth it out" one more time, I will most certainly scream!

I'm coming home

Warm, windy weather

 

Santa Monica

Santa Monica Beach och 3rd Street idag, så mysigt. Helt underbart väder men vattnet är fortfarande för kallt för att man ska kunna bada, iallafall enligt mig. 3rd Street som ligger alldeles vid stranden är det perfekta resmålet om man vill shoppa, där finns allt från Louis Vuitton, Tiffanys och Nordstrom till Forever 21 och H&M.
Jag längtar efter lite mer värme så man kan åka till stranden, ha picknick och faktiskt bada!
 
 

Change

Saker förändras, så är det. Människor ändras, planer ändras, känslor förvsinner och ersätts med nya, it's just the way of life. Det är intressant att tänka tillbaka på vart man var för ett år sedan, se hur långt man kommit och drömma om vart man kan vara om ännu ett år.
 
Just nu ser jag allra mest fram emot att få gå vidare till specialeffektskursen, jag vill testa och se om det känns lika rätt som jag tror att det kommer göra. Igår hade klassen före oss sin blood-demo, snacka om att det såg roligt ut! Sen ser jag fram emot att få applicera igen, oavsett om det är skönhetssmink eller sfx. Jag saknar den sociala delen i det här, att få jobba med aniskten och människor. 
 
Men innan nåt av det så har jag morgondagen att se fram emot, då planen är att ta sig ut till Santa Monica Pier och beachen. Ifall vädret är lika underbart som det varit idag komemr det verkligen blie härligt!
 
Från en photoshoot för ett modereportage i Newz, foto av Jeanette Nilsson.
 

Up in the hills

Det har varit så varmt idag, är officiellt vår här i LA nu! 
Jag har varit i Hollywood med några vänner hela eftermiddagen, först på powerwalk och sedan en sväng på Hollywood Blvd för att kolla in lite vintage stores och en helt galen maskeradbutik. Promenaden var så härlig uppe bland bergen, snacka om att njuta av vädret. Fast jag kommer ha världens träningsvärk imorgon, haha!
 
Beautiful girls!
 

Hello gorgeous!

I'm done

Äntligen klar, nöjd och färdig att ta helg! Den här snyggingen ska få vila över helgen så börjar vi gjuta på måndag. 

TGIF

Kände mig så tjejer i min My little pony-tröja och kunde inte låta bli att matcha med färger ur ögonskuggspaletterna från Cinema Cosmetics. Hur fina!? Jag är helt såld!

Treasure Hunt

Det blev en tung dag på skolan idag, helt klart. Att sitta och skulptera hela dagen tär på både ögon och huvud. Men imorgon ska det vara klart, det ser jag fram emot. Tyckte iallafall att vi var värda lite kul efter dagens slit så drog med mig en tjejkompis från skolan till Beverly Hills/West Hollywood för att strosa i butiker och äta middag på Souplantation. Fantastiskt väder, härligt sällskap och en sån där kväll som man behöver ibland för att ladda batterierna. Fick en liten chock när vi kollade runt bland outletbutikerna, här kan man verkligen hitta skatter om man letar och har lite tur. Perfekt treasure hunt helt enkelt och nu har jag laddat batterierna tillräckligt för att ta mig igenom imorgon. Då ska vi bli klara med skulpterandet och äntligen få ta helg!
 

Work in progress

 

Advanced Beauty Lab

Advanced Beauty Lab är en treveckors kurs som CMS erbjuder till de elever som vill bygga på sina kunskaper inom beauty och high fashion/avantgarde. Man kan antingen gå den efter avslutad kurs i beauty/high fashion eller göra som jag och ansöka om att få ta den istället fär grundkursen när man läser Master Makeup Class. Jag har ABL som sista kurs i utbildningen så det uar ett bra tag kvar men jag ser fram emot det så mycket!
 
Foto: Andreas Stridsberg
Modell: Achillea Dahl
 

Getting there

Excited

 
Fick veta idag att jag kommer tillbringa alla tre dagar på MonsterPalooza för att jobba, ett perfekt tillfälle att knyta kontakter och få se allt spännande!
 

Happy

Efter att ha suttit på skolan hela dagen och stirrat mig blind på det jag försökt skulptera behovde jag komma ut och göra nåt annat. Förenade nytta med nöje och fann mig själv på en shoppingrunda på Hollywood Blvd, fullt med folk som vanligt men mysigt ändå. Resten av kvällen ska jag tillbringa med böcker och Face Off, som vanligt på tisdagskvällarna!
 

Sculpting

Breakfast with the girls!

 

The Grove

Tog en tur till The Grove efter skolan tillsammans med söta Faye, väldigt mysigt!
 
 

Inspo

Sitter och söker inspiration inför slutprovet i prosthetics, undra vad jag ska hitta på...
 

Life Cast

Nästan som en ansiktsbehandling..
 

Cinema Makeup School

Cinema Makeup School ligger i en gammal byggnad på Wilshire Boulevard, Mid-Wilshire/West Hollywood. Skolan har ett antal olika kurser med inrikting på makeup, skulptering, digitala specialeffekter m.m. Programmet jag läser heter Master Makeup Class och är den mest omfattande kursen där det ingår karaktuarsmakeup, prostethics, special fx samt beauty och high fashion. För min del kommer dock upplägget vara lite annorlunda då jag redan läst grunderna i beauty och high fashion.
 
Hittils har jag bara bra intryck och erfarenheter av skolan, den når vrekligen upp till sitt rykte. Bara att vi fick chansen att ha Joel Harlow som lärare första veckan i karaktär sätter ribban väldigt högt. Och den har hållit sig kvar där. Lärarna är alla väldigt duktiga och inspirerande människor och ifall man är lite framåt får man chansen att göra väldigt mycket roliga saker. 
 
Det enda negativa är att tiden går så fruktansvärt fort här. Det känns som att vi började igår och det har redan gått nästan en tredjedel av utbildningen!
Jag är jättenöjd med mitt val av utbildning!
 
Hela härliga klassen!
Mer info om skolan, utbildningarna, hur man tar sig hit som internationell elev etc. finns på deras hemsida www.cinemamakeup.com

Leonard Engelman

Fan photo with the legend!
 
Me, Leonard Engelman and Erica Preus, talanted makeupartist that did my makeup.

Workshop - day two

Idag har vi haft ännu en fantastisk dag tillsammans med Leonard Engelman.
Känner mig lite sådär extra lyckligt lottad, helt klart!
 
Dagens roligaste var slutuppgiften, en valfri karaktärsmakeup efter inspirationsbilder/skiss. Jag hade turen att få sitta modell för duktiga Erica Preus för en Frankenstiens bride-inspirerad makeup:
 
 

Saknad

Vissa dagar längtar man hem lite mer än andra och saknar sina nära och kära. Och förutom de uppenbara älskade personerna i mitt liv finns det två stycken jag saknar lite extra just nu, nämligen de här två sötnosarna!
 
 
Så många fina minnen och så mycket kärlek, can't wait to get home to my loves!
 

Workshop

Idag var första dagen på workshopen med Leonard Engelman och the Fellowship. Har varit en otroligt rolig och lärorik dag och vi har verkligen haft tur som fått den här chansen. Leonard är helt klart en legend i branschen och ger så många värdefulla tips.
Idag har vi gått igenom naturlig makeup, sjuk/död makeup, solbränd/utomhuskaraktär och sinister. Imorgon blir det ännu mer!

Fredagsmys

Lång skoldag, life cast, shopping och nu fredagsmys. Och då inser man hur mycket man saknar svenskt lösgodis.. så nu är frågan: vem vill skicka mig en påse?
 

Vart ute på äventyr!

Tillbringade kvällen i Hollywood med trevligt sällskap, spännande mat och en tripp till en av de mest unika bokaffärer jag sett!

Sculptning and moldmaking for Pros-aid transfers

Wiee, idag har vi fått börja skupltera!!
Jag har varit lite nervös för det här då det är första gången för mig och inte riktigt likt något jag hållit på med tidigare inom makeup. Men det var bara roligt och nu längtar jag efter att få börja med de större projekten inom skulptering. 
Det vi gjorde idag var att skulptera två sår, ärr eller liknande och sedan gjuta formar:
 
 

Bite me!

 Silikondelar idag, fortfarande skador. Gillar det här lite mer än gelatinet, det var lättare att sminka in. 
Jag fick ett ordentligt bitmärke av min klasskompis Gloria:
 
 
Och gav igen, såklart!
Efter applikation och alkoholfärger:
 
Färdigt resultat:

Silicon application

Demo på widescreen, high tec!

Keep it clean

Ibland tror jag att jag tillbringar lika mycket tid med att städa som jag gör makeuper, helt otroligt vad man stökar ner fort. Men det är ett ganska mysigt kvällsgöra att plocka iordning bland flaskor och burkar!

Tuesday

Lång och ganska påfrestande skoldag idag. Har sminkat in gelatindelar, suttit på föreläsning samt gjutit silikondelar. Hela den här prostethics-kursen kommer bli en utmaning, mycket nytt att lära sig och mycket som är tålamodsprövande. Och det blir lite extra ansträngande när all undervisning är på engelska, men det är värt varenda sekund!
 
Riktigt dåliga kanter men jag skyller på att det var första gången:
 

The Leonard Engelman Fellowship

Fick ett väldigt roligt mail precis när jag kom hem från skolan och nu har det hunnit landa lite. Under de senaste två veckorna har det varit fullt av roliga nyheter men just den här trodde jag inte att jag skulle få. För en vecka sedan fick vi nämligen chansen att ansöka till "The Leonard Engelman Fellowship", en chans för elever på CMS att få studera under ledning av Leonard Engelman. Och idag fick jag besked om att jag blivit antagen som "Associate" och kommer få tillbringa hela helgen på en workshop med Leonard Engelman. Trodde verkligen inte att jag skulle bli antagen med tanke på att jag missade lektioner i början av kursen, är så otroligt glad just nu!
 

What is the Leonard Engelman Fellowship?

Fully funded by Cinema Makeup School, the Leonard Engelman Fellowship is a selective honors program for current CMS students who demonstrate the highest degree of excellence and dedication in the classroom. The program is seperated into two divisions: Beauty & High Fashion and Character Development. Honorees in each of the program's divisions are chosen by an application and selection process that weighs grades, attendence, personal statements and faculty reccomendations. Top-scoring applicants (generally comprising around 10% of the entire class) become "Leonard Engelman Fellows," the highest student honor at Cinema Makeup School. A second group of high-scoring students who closely miss the fellowship cutoff are honored as "Leonard Engelman Associates."

 

 

Prostethics

Så trött dag, det känns att det är måndag och att jag var ute alldeles för sent igår. Var iväg till Farmers Market och åt äkta amerikanska pannkakor med en vän och sedan på bio. Så det var helt klart värt det att vara lite trött idag. Vi påbörjade ju den nya kursen idag, prostethics eller lösa delar som det heter på svenska. Tror det kan bli väldigt roliga veckor med att skupltera gjuta och göra makeuper!
 
Filmen vi såg igår, Dead Man Down. Den var helt okej och ett extra plus med Noomi Rapace i en av huvudrollerna.
 

Walk of Fame

Hollywood Boulevard är lite smått galet, precis som alla andra tursitattraktioner, men väldigt roligt. Det är lite svårt att hinna se allt dock, man skulle haft två par ögon istället för att kunna kolla både på alla stjärnorna på vägen samt allt runtomkring. Finns en massa spännande grejer att kolla på the Walk of Fame, som Madame Tussauds och Hollywood Museum. Men det får bli en annan dag. Idag strosade jag mest runt i den stora Gallerian som ligger vid Hollywood/Highland och hittade en massa roliga butiker!
 
 
 
 

Starbucks

Promenerar på Hollywood Boulevard, galet med folk, plus några filmkaraktärer, och jätteformat väder. Det blev ett stopp på Starbucks nu innan jag fortsätter trängas med alla människor!

City Walk

Saturday

Då var Karaktärskursen över, tänk att det redan gått fyra veckor. Det har gått väldigt bra men väldigt fort och på måndag går vi vidare till Prostethics, kul!
Ikväll blir det lite firande med ett gäng klasskompisar att vi tagit oss igenom första delen av utbildningen. Så det blir en tur till Universal Studios, leka lite turist på City Walk och middag. Bara att passa på när man befinner sig i en av världens coolaste städer!
 
Lite fler bilder på min ninja-inspirerade makeup för slutprovet igår:
 
 

Character Finals

Har precis gjort klart mitt slutprov i karaktärsmakeup, det gick braa! Inte helt nöjd med ögonbryn och skägg men jag gillar ärret!

Grab Bag Day

Burn baby!

Brännskador, inte så kul i verkligheten men som makeup helt fantastiskt roligt! Idag har vi gått igenom första, andra och tredje gradens brännskador och jag kunde inte låta bli att göra en tredje gradens på mig själv såhär på kvällen. Det ser så äckligt ut!
 
Har gjort en annan rolig sak idag också. Åkte med några klasskompisar till en butik i North Hollywood som heter Frends. Där finns allt man kan behöva inom makeup för både beauty och SFX, en liten bit av himmlen och
CMS-elever har en härlig studentrabatt. Så nu är man några dollar fattigare och helt förberedd inför imorgon då vi har en liten specialuppgift.
 
 
 

Playing with Fire

Big Dreams

För ett år sedan trodde jag aldrig att jag skulle befinna mig här bara ett år senare. Men det gäller att drömma stort och inte ge upp, och ha familj och vänner som inte låter en ge upp!
 
Nu, här, så går tden helt otroligt fort. Skolan är grym och skulle inte kunna gå bättre, jag har haft tur med både klasskompisar och lärare. Och sakta men säkert börjar jag känna mig mer och mer hemma här. Det är stora skillnader mot Sverige, och då inte bara de uppenbara skillnaderna utan även saker som jag inte tänkt på innan flytten. Men galenheterna till trots tycker jag om det!
 
 
 

The Broken Nose

 

Meshuggah

I lördags spelade Meshuggah på The Wiltern, en helt fantastisk lokal som faktiskt ligger i samma byggnad som CMS. Jag hade en grym kväll, så roligt att träffa lite släkt och familj och man blir glad bara av att höra folk prata svenska! Att jag sedan hade sällskap av underbara människor som jag träffat här gjorde bara kvällen ännu bättre!
 

 

I mitt rätta element

Den som väntar på nåt gott!
Efter att ha kämpat mig igenom tre veckor av karaktärsmakeup så har vi äntligen fått börja med skador. Egentligen ska jag inte klaga så mycket då tidigare veckor gått jättebra men det här är så mycket roligare!
 
Förutom de uppenbara skadorna så har jag också lyckats bränna mig ordentligt i solen, solskyddsfaktor innan nästa upptäcksfärd på gatorna i Hollywood!
 
 
 

Three bearded ladys

Denna veckan har haft fokus på skägg, mustacher och hår i allmänhet. 
Imorgon: slutprov!